There are no menu items in this menu.

Warmtepomp Amsterdam

Op zoek naar een warmtepomp specialist (in de buurt van) Amsterdam? De Thermgroep heeft ruime ervaring in het verduurzamen van diverse industriële processen. Bij (industriële) bedrijven zijn meerdere restwarmtebronnen te vinden. Alle restwarmtebronnen zijn potentieel energiebesparend in te zetten. Veel voorkomende processen die restwarmte produceren zijn bijvoorbeeld droogprocessen, wasprocessen, koelingsprocessen of pasteurisatie.

Duurzame uitwisseling

De Thermgroep doet inventarisaties naar de mogelijkheden tot het verduurzamen van uw proces en de kostenbesparing. De Thermgroep specialist gaat dan samen met u de processen die restwarmte kunnen geven inventariseren. Daarnaast worden de warmtevragers in het proces vastgesteld. Het verschil in temperatuur tussen de restwarmte en de benodigde warmte moet worden gereguleerd en uiteraard bij elkaar worden gebracht. Bepalend voor het rendement zijn de temperatuur van de restwarmte, de toepassing en de capaciteit.

Technische en economische haalbaarheid

Het voordeel en de toepasbaarheid van een warmtepomp in uw proces hangt af van verschillende interne en externe factoren. Deze neemt de Thermgroep uiteraard mee in haar advies. Met welke factoren moet rekening gehouden worden? Bijvoorbeeld het temperatuurverschil tussen de restwamte en de warmtevrager, het aantal uren dat het proces benodigd is, capaciteit en belasting van de warmtepomp, benodigde aanpassingen om proces aan elkaar te koppelen en de energieprijzen. De industrieel in te zetten warmtepomp moet financieel en milieutechnisch een besparing opleveren.

droogmachine thermgroep
tekening warmtepomp
warmtepomp
warmtepomp thermgroep

Offerte aanvragen

restwarmte thermgroep

Warmte uit vloeistof

Bij productie van bijvoorbeeld voedingsmiddelen komen veel reinigingsprocessen voor. Vaak zijn dit processen waarbij veel warm water wordt verbruikt. Met behulp van een warmtepomp is het mogelijk om deze energie opnieuw te benutten.
 

Bij pasteurisatie van levensmiddelen wordt het product verwarmd tot boven 70°C. Vervolgens wordt het weer afgekoeld. Vaak wordt bij pasteurisatie processen al warmte uitgewisseld tussen de warme en de koude productstroom. Daarnaast blijft er behoefte aan extra verwarming voor het einde van het verwarmingstraject en extra koeling voor het koeltraject. Deze combinatie is ideaal voor een warmtepomp. Met de koude zijde van de warmtepomp kan het product worden afgekoeld. De energie die hierbij vrijkomt wordt opgewaardeerd om de productstroom tot boven de 70°C te verwarmen.

Shopping Basket