There are no menu items in this menu.

Duurzaam warm(tap)water

Altijd en snel gebruik van warm(tap)water. Niet alleen bij steeds duurzamere woonhuizen wordt dit een belangrijk duurzaam vraagstuk. Maar ook bij productie van voedingsmiddelen leidt direct warm water tot energiebesparing en beperkte waterverspilling. Doordat de veel toegepaste huidige generatie laagtemperatuur warmtepompen tot 55 graden verwarmt er altijd een boilervat benodigd die een bepaalde vraag tot warmer water opvangt. Soms is dit nog steeds een oplossing en zijn vraag en aanbod in balans.

Nieuwe generatie

Een nieuwe generatie warmtepompen maakt het mogelijk om water tot een hoge temperatuur op te warmen (tot 90 graden) en ook bij een lage buitentemperatuur blijft deze warmtepomp optimaal presteren. Dit betekent een enorme stap vooruit. Thermgroep levert en installeert huisinstallaties maar is ook ervaren in industriële toepassingen.

CO2-warmtepompen

De CO2-warmtepompen werden tot nu toe vooral in de hotel- en industriebranche gebruikt. Maar ook voor woningen en kantoorgebouwen blijkt het een duurzame en effectieve oplossing. Doordat de warmtepomp CO2 (R744) als koudemiddel gebruikt, is deze installatie beter voor het milieu. Door een speciale gedraaide gaskoeler is er een maximale warmteoverdracht. De warmtepomp kan bij een buitentemperatuur van -25 graden Celsius nog warm water van 90 graden Celsius leveren.

thermgroep aarde zorg
co2wartepomp thermgroep
warmtepomptechniek thermgroep
duurzaam warm(tap)water thermgroep

Duurzame zwembadverwarming

Shopping Basket